
אם שמתם לב שפתאום הציפורניים נשברות בקלות יותר מבעבר, כדאי לא להתעלם אלא לרדת לשורש העניין בהקדם.
הסיבה לכך היא שציפורניים שבירות וסדוקות הן לא רק מטרד אסתטי, אלא הן יכולות להעיד על קיומה של בעיה כלשהי, כמו למשל חסרים תזונתיים או אפילו הפרעות בבלוטת התריס.
על פי מחקר מאוניברסיטת הרווארד, ציפורניים מתקלפות, מתפצלות ונוטות להישבר בקלות הן תופעה שכיחה שפוגעת ביותר מ-27% מאוכלוסיית הנשים.
ציפורניים חלשות בידיים וברגליים יכולות להביא למצב שבו הציפורניים נשברות באמצע ויוצרות מעין פס מוארך, ובמצבים אחרים הציפורניים נשברות בצדדים ויוצרות מראה לא סימטרי.
אבל למה זה קורה ואיך מתמודדים עם שברים בציפורניים? בשורות הבאות, נדבר על הסיבות לתופעה המעיקה ומה אפשר לעשות בשביל להתגבר על חולשת הציפורניים.
רמז – הפתרון הוא בתזונה, שאפשר לשפר בעזרת התוסף הייעודי של FLAWLESS. לצד תזונה ותיסוף מתאימים, כדאי להקפיד על שגרת טיפוח מיטיבה ולגשת לייעוץ ואבחון רפואי.
מה גורם לציפורניים להישבר בקלות?
אלו הן חלק מהסיבות לציפורניים שבירות:
חסרים תזונתיים
כדי לבנות ציפורניים חזקות ובריאות, הגוף שלנו זקוק למרכיבים כמו ביוטין, חומצה פולית, ויטמין C וויטמינים נוספים מכל המשפחות, מינרלים כמו אבץ ויוד, וגם אספקה שוטפת של חלבונים, חומצות אמינו וחומצות שומן חיוניות.
מחסור ברכיבי תזונה חיוניים הם הסיבה מספר 1 לציפורניים שבירות וחסרות חיוניות. החסך התזונתי יכול להתפתח בגלל תזונה לקויה או עקב הפרעת ספיגה שמונעת מהגוף להשתמש בנוטריינטים כמו שצריך.
הזדקנות הרקמות
מחקרים מראים שככל שאנחנו מתבגרים ומזדקנים, כך מתחזקת הנטייה של הציפורניים שלנו להישבר ולהיסדק בקלות רבה יותר. כחלק מהשפעות הגיל, הרקמות בגוף האדם מאבדות מחוזקן ועמידותן. מבני הקרטין שמרכיבים את הציפורניים שלנו הם לא יוצאי דופן בהקשר הזה, וגם הם יושפעו מפגעי הזמן.
חשיפה לחומרים
כדאי לשים לב טוב טוב לחומרים שבאים במגע יומיומי עם הציפורניים שלנו. חשיפת יתר לחומרים כמו סבון וחומרי ניקוי יכולה לפגוע בעמידות הציפורניים ולהפוך אותן לפגיעות יותר.
גם טיפולי מניקור, מריחת לק ושימוש במסיר לק יכולים פוטנציאלית להחליש אותן ולהגביר את הנטייה שלהן להישבר בקלות. אפילו חשיפה מוגזמת למים משטיפות ידיים תכופות יכולה לייבש את עור הידיים ובכך להגדיל את הנטייה לשבירת ציפורניים.
זיהום פטרייתי
אם הציפורניים נשברות לאורך, מתעבות או משנות צבע, יכול להיות שהסיבה לך היא זיהום פטרייתי "שהתלבש" על העור שמסביב להן. חשוב לציין שבהונות כפות הרגליים חשופות יותר לזיהומים פטרייתיים מאשר אצבעות הידיים.
הפרעות בבלוטת התריס
אחת מהבעיות הרפואיות שהכי מקושרות להתפצלות ציפורניים היא חוסר איזון בבלוטת התריס. תפקיד הבלוטה היא לווסת את תהליכים מטבוליים, בין היתר אלו שקשורות למנגנוני השיער, העור והציפורניים. לכן אנשים שסובלים מתפקוד לא תקין של הבלוטה עלולים לחוות יובש, שברים וסדקים בציפורניים.
שינויים הורמונליים
חוסר איזון הורמונלי מהווה סיבה נפוצה לכך שהציפורניים נשברות בהריון או לאחר הלידה, ואפילו בגיל המעבר. מדובר בתקופות שבהן גוף האישה חווה שינויים הורמונליים ופיזיולוגיים שמשפיעים על כל מיני מערכות בגוף, בין היתר אלו שקשורות לתקינות העור, השיער והציפורניים.

איך מטפלים בציפורניים שבירות?
ריכזנו פה 3 דרכי טיפול בציפורניים שבירות:
תזונה נכונה לציפורניים שבירות
תזונה מאוזנת, עשירה ומגוונת היא המפתח להרבה מאוד בעיות רפואיות ותופעות פיזיות בגוף האדם, לרבות ציפורניים פגיעות וחלשות.
חשוב לספק לגוף באופן שוטף את כל הנוטריינטים שדרושים לבניית הציפורן ורקמות העור שמסביבה. ללא ויטמינים לציפורניים, מינרלים, חומצות אמינו וחומצות שומן, הגוף פשוט לא יכול לייצר ציפורניים בריאות ונוצצות.
תזונה נכונה בהקשר הזה תהיה עשירה בירקות ופירות – בשביל המינרלים והוויטמינים, אבל גם בחלבונים איכותיים ושומנים בריאים מדגים למשל – בשביל חומצות האמינו וחומצות השומן החיוניות.
תוספי תזונה לציפורניים שבירות
דרך נוספת לטיפול בציפורניים נשברות ושיער נושר הוא לתגבר את התזונה היומית עם תוספים ייעודיים.
תוספים לחיזוק ציפורניים שנשברות בקלות מהסוג של FLAWLESS למשל כוללים השלמה תזונתית של רכיבים כמו:
ביוטין (ויטמין H)
חומצה פולית (ויטמין 9B)
רטינול (ויטמין A)
חומצה אסקורבית (ויטמין C)
בעזרת סוכריות הג'לי של FLAWLESS, אפשר להבטיח שאנחנו "מכניסים" לגוף את כל מה שדרוש לו כדי לבנות ציפורניים חזקות, בריאות ויפות שיכולות לעמוד בפני פגעי הזמן והסביבה.
שם המשחק בשיקום הציפורניים הוא התמדה. פרק הזמן שייקח עד שרואים שינוי עשוי להשתנות בין אדם לאדם. אבל אנשים שהשתמשו בתכשיר דיווחו על תוצאות מרשימות לאחר שימוש של 8 שבועות ב-FLAWLESS.
תכשירים לחיזוק ציפורניים שבירות
במקביל לשתי השיטות שהזכרנו מקודם, אפשר גם להיעזר בתכשירים לחיזוק הציפורן. התכשירים האלו מגיעים לרוב בצורה של לקים למריחה ישירה, כאשר המטרה היא כפולה: מצד אחד להעניק שכבת הגנה נוספת ומצד שני לספק לחות וחומרי הזנה.
לצד התכשירים הכימיים, אפשר גם להשתמש בשמנים טבעיים לטיפוח עור הידיים והציפורניים, כמו למשל שמן קיק ושמן אתר מעץ התה. אמנם אין עדויות מחקריות חד-משמעיות בנוגע ליעילות של "תרופות הסבתא" האלו, אבל אין מניעה מלנסות אותן בשילוב עם שיטות אחרות.
טיפים נוספים לשמירה על הציפורניים
השתמשו בקרם לחות – שימוש תדיר בקרם ידיים איכותי יכול להקל על יובש בעור ובציפורניים. מומלץ לשים קרם בכל פעם ששוטפים ידיים ולפני השינה.
הגנו על הידיים – השתדלו שלא לחשוף את הידיים לכימיקלים וחומרים בעייתיים והגנו עליהם מפגעי מזג האוויר. כשמנקים את הבית, עושים כלים או כשקר ויבש בחוץ, מומלץ להשתמש בכפפות.
טפחו את הציפורניים – מומלץ לקצוץ את הציפורניים כדי לחזק אותן ולהקטין את שטח הפנים שלהן.
התייעצו עם רופא – פגישה עם רופא המשפחה או מומחה עור יכולה לסייע באיתור חסכים תזונתיים או בעיות אחרות שיכולות להוביל לבעיה.
איך לשקם ציפורניים שבירות – כל השיטות והטיפים:
שיטה | פירוט |
שמירה על תזונה מתאימה | צריכה מספקת ויומיומית של מזונות עתירי ויטמינים, מינרלים, חלבונים וחומצות שומן חיוניות |
השלמה תזונתית עם תוספים | נטילת תוסף התזונה של FLAWLESS מדי יום לאספקה שוטפת של רכיבי הזנה חיוניים |
תכשירים לשימוש ישיר | מריחת לקים ושמנים צמחיים לטיפוח הציפורניים |
טיפים נוספים | הקפדה על שגרת טיפוח שוטפת שכוללת קציצת הציפורניים, מריחת קרם ידיים ושימוש בכפפות כשצריך. התייעצות עם רופא לזיהוי שורש הבעיה |