top of page
תמונת הסופר/תמיכל בר

שיער דליל אצל נשים - סיבות ופתרונות

עודכן: 16 בדצמ׳

שיער דליל מה עושים

אם גם אתם סובלים משיער דליל וחסר חיוניות, המדריך הבא הוא בדיוק בשבילכם.


מדי יום, אנו משילים באופן טבעי בין 50 ל-100 שערות ביום. נשירה של יותר ממאה שערות ביום תחשב כבר כמצב חריג. בימינו, שיער דליל אצל נשים וגברים היא תופעה רווחת למדי.


בניגוד לאובדן שיער (אלופציה או hair loss), דלילות ונשירת שיער (hair thinning) מתרחשת בתהליך איטי והדרגתי שלרוב לא גורם להתקרחות נרחבת. עם זאת, שיער דק, חלש ודליל יכול לפגוע במראה השיער ולהעיד על בעיות עומק שדורשות טיפול.


אם אתם מוצאים את עצמכם שואלים "למה השיער שלי נהיה דליל?", אנחנו פה לעזרתם. בשורות הבאות נפרט את כל הגורמים לשיער דליל, ונסביר איך לעבות שיער דק ולמנוע נשירה והידלדלות השיער.



שיער דליל - סיבות

אלו הן כל הסיבות לשיער דליל:


1. אורח חיים והרגלי תזונה - אורח חיים לא בריא והרגלים בעייתיים, בעיקר בנוגע לתזונה, יכולים לקדם את התדלדלות השיער.


כך למשל, דיאטה דלה מדי בנוטריאנטים יכולה להוביל לחסרים תזונתיים שיפגעו במנגנוני ייצור וצמיחת השערות. עישון, חשיפה מוגזמת לקרינת השמש ומחסור כרוני בשעות שינה גם כן ישפיעו על המצב.


בנוסף, אורח חיים מרובה בסטרס יכול לפגוע במערכת החיסון והמאזן ההורמונלי, בצורה שתוביל בין היתר לפגיעה בבריאות השיער.

לכן, סיגול הרגלים נכונים ואורח חיים בריא לא רק יתרמו לבריאות הכוללת של הגוף והנפש אלא גם לבריאות ונראות השיער.

 


2. מוצרים, טיפולים והרגלי טיפוח השיער - לעיתים קרובות, האופן שבו אנחנו מטפלים בשיער שלנו פוגע בחוזק והעמידות שלו.


טיפולים שכוללים חימום יצר (כמו בסלסול ובפן) או מריחת כימיקליים (למשל במהלך צביעת השיער) יכולים לגרום לשיער דליל בקרקפת או בצדי הראש.


אפילו קרמים וג'לים שחלק מהאנשים נוהגים למרוח מדי יום במחשבה שהם מיטיבים עם השיער יכולים למעשה לגרום לאפקט ההפוך.


קשירת השיער חזק מדי תוך כדי מתיחתו לאחור נחשבת להרסנית במיוחד וכגורם סיכון משמעותי להיווצרות של שיער דליל בצדדים או בקדמת הראש.


מכאן שמומלץ לטפל בשיער בצורה עדינה ולהימנע מחומרים, תכשירים וטיפולים מזיקים.


 

3. גורמים רפואיים - ישנם מגוון רחב של מצבים רפואיים שקשורים בהתדלדלות והחלשות השערות.


גורמים גנטיים ומצבים אוטואימוניים יכולים להוביל לשיער דליל בקודקוד הראש או באזור הרקות. סיבות נפוצות נוספות הם מחסור ברכיבים כמו ברזל, חומצה פולית, מגנזיום, סלניום, אבץ ומינרלים מכל הקבוצות.


נשים לאחר לידה ובעיקר מניקות עלולות גם כן לחוות התדלדלות של שיערות הראש, כמו גם אנשים שסובלים מבעיות מטבוליות, חיסוניות או כאלו שקשורות בחוסר איזון של המערכת ההורמונלית.


בעיות נפשיות והפרעות במצב הרוח כמו סטרס, חרדה ודיכאון יכולות אף הן לגרום לתופעה. בנוסף, הפרעות אכילה הן גורם סיכון משמעותי לשיער דליל לנשים, אם כי הפרעות אכילה יכולות לפגוע גם בגברים (אם כי בשיעור נמוך יותר סטטיסטית).


למעשה, כל מצב שגורם לשינויים הורמונליים או להחלשת מערכת החיסון מהווה גורם סיכון לתופעה המטרידה.



איך מאבחנים שיער דליל?


לפני השאלה איך לטפל בשיער דליל, שאלו את עצמכם: איך נדע מהו שורש הבעיה? אבחון הגורמים לשיער דליל נעשה על ידי רופא עור מומחה בנשירת שיער.


האבחון ייעשה באמצעות שילוב של בדיקה פיזיקלית עם בדיקות דם מקיפות שמיועדות לאתר חסרים תזונתיים או סימנים לבעיות רפואיות אחרות.



שיער דליל טיפול ואיך מתמודדים

 

מה עושים נגד שיער דליל – איך מתמודדים?


אז איך אפשר לשקם שיער דליל ודק? להלן כמה שיטות טיפול בשיער דליל:


עיסוי קרקפת עם שמנים טבעיים


השיטה הביתית הנגישה ביותר היא לעסות את הקרקפת עם שמנים מחומרים טבעיים, וזאת במטרה להמריץ את זרימת הדם ולעודד את מנגנוני הצמיחה של שערות הראש.


ברפואה המסורתית שמן קוקוס וחוחובה ושמנים אתריים מלוונדר, טימין ורוזמרין נחשבים כבעלי יכולות להבריא שיער פגום, חלש ודליל.


עם זאת, העיסוי הוא יותר בגדר טיפול משלים ואיננו מהווה תחליף או טיפול עומק בבעיות יסודיות על רקע גנטי, רפואי או כאלו שקשורות לאורח חיים והרגלים.


 

חפיפה עם תכשירים נגד שיער דליל


ישנם בשוק מגוון פתרונות לשיער דליל בצורה של מוצרים לחפיפה או מריחה על השיער, או לחילופין כדורים וגלולות במרשם רופא. התכשירים האלו כוללים חומרים פעילים סינתטיים מעודדי צמיחה ומונעי נשירה.


לעיתים קרובות, התכשירים האלו לא נועדו לטפל בשורש הבעיה אלא לספק הקלה אסתטית על ידי יצירת מראה שיער שופע יותר. אפשר לשלב את הטיפול עם עיסוי הקרקפת שציינו מקודם.


החומרים הפעילים הנפוצים ביותר הם מינוקסידיל (Minoxidil), ספירונולקטון (Spironolactone), פינסטריד (Finasteride, מכונה גם פרופשיה – Propecia).


החיסרון בטיפולים הללו הוא הסיכון לתופעות לוואי כמו גירוי בעור הקרקפת, סחרחורות, כאבי ראש וצמיחת שיער במקומות בלתי רצויים כמו הפנים והצוואר.


 

טיפול בקורטיקוסטרואידים לשיער דליל


טיפול לשיער דליל בקורטיקוסטרואידים נועד להילחם בתהליכים דלקתיים ואוטואימוניים המקושרים לאובדן שיער או צמיחה איטית מדי.


מדובר בתרופות מרשם לכל דבר ועניין, ויש לקחת בחשבון שבשימוש ארוך טווח הן עלולות לגרום דווקא לתוצאה ההפוכה ולהגביר את היחלשות השערות.


בגלל תופעות הלוואי, לרוב נוטים לרשום את הטיפול כמוצא אחרון עבור אנשים שסובלים מאלופציה ואובדן שיער משמעותי על רקע אוטואימוני וחיסוני.

 


לייזר-תרפיה לטיפול בשיער דליל


אחד מהפיתוחים האחרונים בעולם הדרמטולוגיה הוא טיפול בלייזר נגד שיער דליל. מדובר במכשיר ביתי בעזרתו מקרינים קרני לייזר עדינות כדי להאיץ את קצב צמיחת השיער.


המכשיר יקר למדי ומחירו יכול להגיע לכמה מאות אם לא אלפי שקלים, אך הוא איננו דורש מרשם רופא. בגלל המחיר המשמעותי, כדאי להיוועץ לפני עם הרופא המטפל כדי לבדוק האם הטיפול אכן שווה את ההשקעה.


 

תוספי תזונה לשיער דליל


נטילת קומפלקסים של ויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה נוספים לחיזוק שיער דליל יכולים לספק פתרון בטוח לבעיה, שאיננו כרוך בתופעות הלוואי של החומרים סינטטיים שציינו פה למעלה.


תוספים נגד שיער דליל נחשבים לטיפול יעיל במקרים שבה ההתדלדלות נגרמת על רקע של חסרים תזונתיים.


בהקשר הזה אפשר לציין את FLAWLESS, קומפלקס ויטמינים ומינרלים עשיר ואיכותי שפותח במעבדות אמריקאיות על ידי המומחים המובילים בעולם תוספי התזונה.


תוסף FLAWLESS נועד להזין את הגוף באמצעות פורמולה ייחודית שכוללת את הרכיבים הבאים:


  • ויטמיני A: קבוצת ויטמינים שידועים ביכולתם למנוע קמטים בעור ולהאיץ את התפתחות תאי ורקמות הגוף, כולל עור הקרקפת וזקיקי השיער.

  • ויטמיני B: כולל חומצה פולית, ביוטין (B7), 6B ובי 12, שנמצאו מחקרית כמועילים במלחמה כנגד דילול שיער, פריחות עוריות וזיהומי עור וציפורניים.

  • ויטמיני C: החומר הידוע גם בשמו "חומצה אסקורבית" הוא אנטי-אוקסידנט עוצמתי שמאפשר למנוע ולתקן את נזקי הרדיקלים החופשיים בגוף.

  • ויטמיני D: ויטמין שהוכח מחקרית כחיוני להגברת קצב התחלקות התאים בשורשי השערות, בתהליך שנקרא "אנאגן".

  • ויטמין E: נוגד חמצון חזק נוסף שידוע בהשפעתו החיובית על מנגנוני ייצור חלבוני הקולגן.

  • חלקיקי קולגן: פפטידים של קולגן משחקים תפקיד בייצור רקמות חיבור, שהן אבני הבניין של העור, הציפורניים והשיער.

  • אומגה 3 ו-6: חומצות שומן חיוניות שעוזרות להילחם במצבים דלקתיים בגוף, כולל כאלו שגורמים בעקיפין לנשירה מוגברת וצמיחה איטית.

  • אבץ: מינרל שמשתתף במגוון תהליכים מטבוליים ברמה התאית, כולל סנתוז חלבונים, דנ"א, נוגדנים ורקמות חיבור. האבץ תורם להתפתחות השיער ופועל ספציפית על אחד מהאנזימים שקשורים להתקרחות. עוד על אבץ לשיער.

  • יוד: מינרל נוסף שמשתתף בפעילויות ביוכימיות הקשורות בייצור שכבות ורקמות העור והקלה על תהליכים דלקתיים.

  • כולין: מרכיב חשוב בייצור קרומי התאים בגוף. מחקרים מראים שהכולין תורם לחיזוק וגמישות השיער, בעיקר בקרב נשים.


תוסף FLAWLESS מגיע בצורת סוכריות ג'לי טעימות. התכשיר קיבל את אישור ה-FDA האמריקאי ומשרד הבריאות הישראלי.

לפני שמחליטים על איזה תוסף תזונה או טיפול לקחת כדי להילחם בהתדלדלות השיער, מומלץ להתייעץ עם גורם מומחה.



FLAWLESS

 

30 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page